středa 24. září 2014

i+m Naturkosmetik Berlin Šampon - Lesk citronu


Je tomu třicet let od založení berlínské manufaktury i+m Naturkosmetik. Zakladatelka Inge Stamm patří mezi průkopníky a nejzkušenější vývojové pracovníky zabývající se kosmetickými produkty. Jörg von Kruse a Bernhard von Glasenapp, pro Inge Stamm dva ideální pragmatici s desítkami let zkušeností s podnikáním, pomáhají realizovat její přání o výrobě přírodní kosmetiky v souladu s životním prostředím. Dnes se výrobky i+m právem řadí mezi to nejkvalitnější z přírodní kosmetiky. Řada produktů i+m v uplynulých letech získala ta nejlepší ocenění od spotřebitelského magazínu Ökotest. Všechny produkty i+m Naturkosmetik nesou označení kontrolované přírodní kosmetiky BDIH a označení VEGAN.



Moderní a snadno recyklovatelné obaly. i+m Naturkosmetik respektuje ve své výrobě ekologická kriteria. Obalové materiály jsou snadno recyklovatelné a nezatěžují životní prostředí. Také v tom se liší i+m produkty od většiny další přírodní kosmetiky. Krémy, séra a fluidy jsou v případě i+m baleny v moderních lahvičkách s pumpičkami, čímž je zabráněno přístupu vzduchu ke kosmetice po jejím otevření zákazníkem. Tento způsob balení kosmetiky je hygienický a garantuje optimální trvanlivost výrobků bez použití konzervačních látek. Výrobky neobsahují přebytečné obalové materiály - lahvičky nejsou baleny do krabiček.

Čestnost a odpovědnost při nákupu surovin. Prioritou firmy i+m je čestnost a zodpovědná spolupráce s dodavateli. V rámci toho i+m Naturkosmetik dlouhodobě podporuje ekologické zemědělství a Fair Trade projekty. Například bambucké máslo, obsažené v mnoha produktech i+m, pochází ze severní Ugandy a producentovi je za něj poskytnuta tržní cena.




100% přírodní šampon bez sulfátů a silikonů se postará o vaše vlasy. Sojový olej pečuje, heřmánkový extrakt a vitamín E posiluje, karnaubský vosk dodává lesk. Citron a éterické oleje zase vlasy provoní a osvěží. Má certifikát BDIH a Vegan. Díky jemným cukerným tenzidům, šetrnému přírodnímu složení a pH 5-6 je šampon vhodný pro každodenní používání.






Šampon moc krásně voní, skutečně po citronech, žádná chemická vůně, ale jako když rozříznete citron. Je tekutější, než běžné šampony, nažloutlé barvy. Nepění, samozřejmě, nemá tam totiž co pěnit, 100% přírodní složení prostě nikdy nepění. Což mně prostě nevyhovuje. Abych měla pocit umytých vlasů, tak ho spotřebuji podle mě mnohem víc, než je nutné.. Ale při běžném dávkování mám prostě pocit, že na vlasech nic nemám. Po umytí jsou vlasy na dotek hrubé, drsné, špatně rozčesatelné. Po uschnutí jsou ale vlásky krásně jemné, naopak na dotek hedvábné a hlavně krásně lesklé! Co také musím vyzdvihnout je fakt, že většinou už se mi druhý den mastí vlasy, po umytí tímto šamponem jsem mastnotu nezaznamenala ani po třech dnech! Co mi ale vadí nejvíc, vlasy mám splihlé, takové bez života. Lesknou se, ale jinak.. Lidé, kteří si na té přírodnosti zakládají budou jistě unešení, ale mně prostě nenadchnul, nedokáži v něm najít zalíbení. Moje odbarvené vlasy potřebují trošku víc, trošku těch silikonů atd.. Ale ruku do ohně za něj klidně dám a doporučím, šampon je to skvělý, o tom žádná! 




Cena: 250 ml za cca 330,- Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat